قبل از پرداختن به بحث مربوط به خصوصیات اشیاء یادآوری این نکته ضروری است که بسیاری از خصوصیات بین اشیاء مشترک است و به همین منظور جهت جلوگیری از تکرار آنها در این قسمت آنها را توضیح می¬دهیم. شایان ذکر است که به دو صورت می¬توانیم به کادر خصوصیات یک شئ در MMB دسترسی پیدا کنیم: ۱- با دو بار کلیک بر روی شئ مورد نظر؛ ۲- کلیک بر روی گزینه Properties از منوی Object.
Label (نام شئ): در این کادر می توانیم بر چسبی را به شئ اختصاص دهیم. توصیه می¬کنیم که حتی الامکان از اسامی معنادار استفاده کنید چرا که بعداً در اسکریپت نویسی راحت¬تر می توانید با اشیاء تعامل برقرار کنید.
Hide (پنهان سازی): این گزینه شئ را هم در زمان طراحی و هم در زمان اجرای پروژه، مخفی نگه می¬دارد و تا زمانی که توسط دستوری، شئ دوباره نمایان نشود، حالت مخفی بودن ادامه خواهد داشت. ضمناً هنگامی که شیئی در زمان طراحی مخفی باشد کنار نام آن شئ در پنجره لیست موضوعات (Object) ضربدر قرمزی نمایان می¬شود.
Lock Position (قفل کردن موقعیت): با استفاده از این گزینه میتوان در هنگام طراحی، از حرکت شئ، ممانعت کرد. این ویژگی هنگامی بیشتر کارآمد است که صفحه حاوی اشیاء ریز و درشت بسیاری باشد و ما بخواهیم از تغییر مکان ناخواسته اشیاء جلوگیری کنیم.
Font (نوع قلم): این ویژگی جهت تغییر نوع قلم متنهای شئ است. Cursors (مکاننما): با استفاده از این قسمت میتوان مکاننمایی را که به هنگام قرارگیری بر روی شئ بایستی ظاهر شود مشخص کرد. اگر در پنجره Properties یک شئ، در قسمت Cursor گزینهای به جز Default را انتخاب کنیم، در هنگام اجرای پروژه شکل ماوس به شکل گزینهای که در این بخش انتخاب کردهایم تبدیل خواهد شد. |
Tooltip (توضیح مختصر): تا به حال برای شما پیش آمده است که هنگامی که مکاننمای ماوس را بر روی دکمهای یا قسمتی از برنامه یا عکسی انتقال میدهید، متن یا عبارت مختصری موقتاً جهت راهنمایی ظاهر میشود و پس از انتقال مکاننمای ماوس به جای دیگر مجدداً متن محو میشود. این قابلیت همان tooltip است که می توانیم بر حسب نیاز به اشیاء در MMB اضافه کنیم.
Actcions (فعالیت ها، عملکردها): توسط این قسمت فعالیتهای پروژه مشخص میشود که شامل چهار بخش است:
۱- External command and Page actions (فرمان خارجی و فعالیتهای صفحه):
با اعمال این قابلیت می توان فعالیت هایی نظیر نصب یک برنامه، اجرای یک پروژه خارجی، جستجو و گردش در اینترنت، ارسال نامه الکترونیکی، باز کردن یک سند، نمایش فایل راهنما، اجرای فایل MMB دیگر، جستجو در دیسک سخت، بارگذاری و اجرای فایلهای صوتی، حرکت بین صفحات و خروج از صفحات را انتظار داشت.
با کلیک بر روی شکل شماره ۱ که شکل یک دست بر روی آن است پنجره مربوط به آن باز می شود:
Path: در این قسمت میتوانیم یک مسیر به همراه نام یک فایل را مشخص کنیم. تعیین این مسیر و نام فایل هنگامی مورد نیاز است که ما از لیست باز شونده قبلی گزینههایی مانند Run Another Project و Run Program و Brows web و فرامینی مشابه اینها را انتخاب کرده باشیم. به عنوان مثال در قسمت On Mouse Click گزینه Brows web را انتخاب میکنیم و در قسمت Path آدرس اینترنتی مورد نظر را وارد میکنیم. | ![]() |
- More Parameters: اگر برنامه ای که می خواهیم اجرا شود به پارامترهای اضافی احتیاج داشته باشد، در این جعبه متن مشخص میکنیم.
- Show me: این گزینه باعث می شود یک برنامه آموزشی در مورد تنظیم مسیرهای وابسته اجرا شود. این برنامه آموزشی با استفاده از خود MMB ایجاد شده است.
آیکن علامت سوال : با کلیک بر روی این گزینه، صفحات راهنمای این قسمت نمایش خواهند یافت. بعد از انجام تنظیمات جهت اعمال تغییرات بر روی دکمه OK کلیک میکنیم.
پیشنهاد ما این است که برای راحتی کار در امر مطالعه ادامه پست را پس از دانلود پی دی اف آن، مشاهده نمایید.
تعداد دانلود: [downloadcount link="7-khososiat-mishtarak-ashya.pdf"]
با آرزوی توفیق روزافزون